Vă rugăm așteptați...

Foarte frecventa la sugar, consta in existenta unui orificiu aponevrotic de largime variabila, deasupra cicatricii ombilicale, ceea ce permite proeminarea sub tegumente a anselor intestinale cu ocazia plansului, a eforturilor sugarului de a defeca, a tusi, etc.

Se datoreaza intarzierii de inchidere a inelului aponevrotic normal. Acest proces poate dura pana la varsta de 3-4 ani. Atunci cand la examinare orificiul permite intrarea in abdomen numai a pulpei indexului, sunt sanse mari de a se inchide pana la varsta de 2 ani; daca orificiul permite introducerea in abdomen a ultimei falange a indexului, procesul de obturare spontana poate dura pana la varsta de 4 ani.

Deoarece riscul de strangulare este foarte redus, indicatia operatorie nu trebuie pusa inainte de varsta de 3-4 ani, decat pentru herniile foarte voluminoase care nu au sanse de inchidere spontana. Aprecierea indicatiei operatorii si a varstei la care se va executa revine chirurgului pediatru visceralist.

Prof. Dr. Dan George Gotia


Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


logo-medicina-copilului-iasi2

MEDICINA COPILULUI este infiintata in 2004 si cuprinde cabinete medicale in specialitatile: pediatrie, alergologie si imunologie clinica, nefrologie pediatrica, cardiologie pediatrica, chirurgie si ortopedie pediatrica.

Facebook

Toate drepturile sunt rezervate. Website realizat de B1 Studio.