Vă rugăm așteptați...CABINETUL DE PEDIATRIE

https://medicina-copilului.ro/wp-content/uploads/2017/03/6.jpg

PROGRAM
INFORMAȚII DE CONTACTpediatrie@medicina-copilului.ro

Fă o programare


Pediatria este un domeniu al medicinei care se ocupa cu ingrijirea copilului bolnav.


Puericultura se integreaza in pediatrie cu multiple aspecte: preluarea si îingrijirea nou-nascutului sanatos, cresterea si dezvoltarea, alimentatia in diferite etape ale copilariei etc. Deci, un cabinet de pediatrie si puericultura oferă ingrijiri atat copilului sanatos, cat si celui bolnav.

Copilul nu este „un adult in miniatura” deoarece prezinta particularitati de fiziologie si patologie corelate cu etapele de varsta: nou-nascut, sugar, copil mic, prescolar, scolar, adolescent.

Alergologia si imunopatologia sunt doua componente distincte ale patologiei sistemului imunologic.

Bolile alergice care in majoritate debutează precoce (in copilarie) sunt: dermatita atopica, astmul bronsic, rinita alergica, alergiile alimentare, urticaria și complicatiile lor.

Alergiile pot mima alte boli (exemplu: infectiile) sau pot evolua concomitent cu alte boli (exemplu: astmul bronsic si refluxul gastro-esofagian ).

Imunopatologia copilului cuprinde imunodeficiente și boli autoimune;  exemplificari: deficitul imunoglobulinelor sau deficite celulare, boli reumatismale, vasculite etc.

Cabinetul de pediatrie ofera:

– Consultatii de pediatrie si puericultura

– Consultatii de alergologie si imunologie pediatrica: astm bronsic, rinita alergica, alergie alimentara, alergii cutanate, boli imune si autoimune

– Explorari alergologice (testari cutanate)

– Explorări funcționale respiratorii


logo-medicina-copilului-iasi2

MEDICINA COPILULUI este infiintata in 2004 si cuprinde cabinete medicale in specialitatile: pediatrie, alergologie si imunologie clinica, nefrologie pediatrica, cardiologie pediatrica, chirurgie si ortopedie pediatrica.

Facebook

Toate drepturile sunt rezervate. Website realizat de B1 Studio.